23 Ιουλ 2021

«ΤΡΕΞΕ ΕΠΑΝΩ ΕΙΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΒΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ»

Μια μοναδική έκθεση λαμβάνει χώρα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα εδώ και έναν μήνα περίπου, που αξίζει όλοι να επισκεφτούμε, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους διοργανώνουν μια επετειακή έκθεση με τίτλο «Τρέξε πάνω εις τα κύματα της φοβερής θαλάσσης - 1821. Ο Αγώνας στη θάλασσα» και έχει ως θέμα τον ναυτικό αγώνα των Ελλήνων, πριν και κατά τη διάρκεια του επαναστατικού αγώνα.

Η έκθεση αποτελείται από έξι ενότητες, οι οποίες ταξιδεύουν τον επισκέπτη στα γεγονότα των προεπαναστατικών χρόνων έως και τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Στη μερική αναβίωση της συγκεκριμένης βοήθησε και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και τρισδιάστατα μοντέλα πλοίων. Ο επισκέπτης μπορεί μέσω του ειδικού εξοπλισμού να περιηγηθεί πάνω σε τέσσερα από τα πλοία που πήραν μέρος στη ναυμαχία και τα οποία βρίσκονται τοποθετημένα στη θέση που είχαν κατά τη διάρκειά της. 

Παρακολουθώντας την έκθεση δε γίνεται να μην αντιληφθούν οι επισκέπτες τη συμβολή των ηρωικών μορφών που αναδείχθηκαν μέσα από τον αγώνα για ελευθερία αλλά και τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξε ο στόλος στην επιτυχή έκβαση της επανάστασης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως 31 Μαρτίου 2022. 

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες